Warung Bebas

Sunday, 20 March 2022

Promotion RAYA 2022, 4 CCTV + MONITOR RM1599 ( seluruh Selangor, Kuala Lumpur, Seremban negeri sembilan)

♨️Promotion RAYA🎊

♨️4 CCTV + MONITOR RM1599 
♨️Pm kami cepat cepat Di 

♨️Cctv♨️FullColour cctv
♨️wireless♨️heavyDuty
♨️FingerPrint♨️Door Access
♨️AlarmSecurity♨️Renovation, 





♨️Service 👨🏻‍🔧 🌟🌟🌟🌟, 
♨️anything problem or pertanyaan Boleh 
Direct call : 
( seluruh Selangor, Kuala Lumpur, Seremban negeri sembilan)

Tuesday, 16 June 2015

30 TERBAIK MAKANAN DI KUALA TERENGGANU.

 

30 TERBAIK MAKANAN DI KUALA TERENGGANU.

 

Tuesday, 16 June 2015
Apa yang anda lihat diatas ialah senarai yang wajib anda pergi ketika anda berada dikuala terengganu. Semus tempat yang diatas tidak diragui kesedapannya. Cuba lah satu persatu, jangan tamak haloba dah lah ye. :)
yang paling penting skali jangan bersikap 
kurang hajar sudah lh.
guna bahasa yang baik. jadi orang yang 
bertamadun ketika dinegeri orang.
Patuhi undang2 jalan raya. 
Selamat Menikmati :)

Friday, 1 May 2015

BUANG VIRUS SHORTCUT DENGAN CMD

BUANG VIRUS SHORTCUT DENGAN CMD

Berkenaan dengan penulisan entri  pada kali ini akan ditunjukkan cara-cara membuang virus shortcut secara manual. Virus shortcut merupakan virus yang membuat jangkitan dan seterusnya akan membuat fail shortcut daripada folder tertentu dan menyembunyikan folder asal. Virus shortcut juga dilengkapi dengan folder recycler yang bergantung dari jenis virus. Virus ini juga mempunyai kandungan virus trojan dan worm untuk melakukan kerosakan pada sistem windows terutamanya pada explorer.exe dan cmd.exe. Memandangkan virus shortcut ini boleh mendatangkan mudarat pada komputer  jom belajar cara-cara untuk menyingkirkannya.
  1. Buka Command Prompt. Start- All Program- Accessories- Command Prompt. Kalau nak cepat, klik Run, taip cmd dan klik ok. Perisian Command Prompt akan muncul. Sebelum itu, Scan terlebih dahulu pendrive anda menggunakan anti-virus. Pastikan anda buang virus yang dikesan oleh anti-virus tersebut.
  2. Seterusnya, lihat nama drive pada pendrive anda samaada F,C,T dan sebagainya. Cuma jangan taip abjad C atau D kerana C dengan D adalah hak milik cakera keras dan komputer anda. Taip attrib -h-r-s/s/d f :\*.* dan klik enter. Yang admin boldkan (f) tu adalah nama drive pada pendrive.
  3. Selepas beberapa minit (dalam 2 minit macam tu) pergi ke lokasi pendrive anda dan anda akan dapati folder yang telah disorok oleh virus tadi akan muncul semula dan folder yang mengandungi virus akan menunjukkan anak panah. Jadi, delete / buang folder itu. Ingat! anda mestilah membuang folder yang mempunyai anak panah sahaja dan biarkan folder yang tiada anak panah.
  4. Tutup kembali pendrive anda dan buka kembali. Anda dapat melihat kesemua folder yang disimpan boleh digunakan semula.
  5. Siap. :D
P/s: lebih selamat, scan kembali pendrive anda selepas membuang virus shortcut dari pendrive anda.

SELAMAT MENCUBA. . . . .

DriverPack Solution 14.9 Full ISO Terbaru 2014

Driver Pack 14.9 Full ISO Terbaru 2014

DriverPack Solution 14.9 Full ISO Terbaru 2014 | DriverPack Solution adalah software yang berfungsi untuk mendeteksi driver yang outdate atau yang belum terinstall di laptop atau PC kalian. Cara menggunakannya pun sangat lah mudah, hanya dengan menjalankannya otomati DriverPack langsung mendeteksi driver yang outdate atau yang belum terinstall. DriverPack Solution didalamnya terdapat banyak sekali driver yang terupdate, jadi dapat memudahkan kalian untuk menginstall driver. Oh iya DriverPack ini sizenya 8GB jadi kalian harus siapkan free space di hardisk anda sebesar 8gb :), dan DriverPack ini juga support windows 8.
 
Screenshot :
Driver Pack 14.9 Full ISO Terbaru 2014

Cara Install :
  1. Download DriverPack nya hingga selesai
  2. Mount terlebih dahulu iso nya menggunakan PowerISO atau Daemon Tools
  3. Jalankan driverpack nya
  4. Selesai
Link Download :
 
 Atau

Cara Terbaik Repair Micro SD Card dan Sangat Simple.



Panduan atau tutorial mudah untuk repair Micro SD Card ini berasaskan pengalaman yang dilalui sendiri. Sekiranya anda pernah berhadapan dengan situasi yang sama sebagaimana yang pernah saya lalui, sila ikuti tutorial berikut sebelum mengambil tindakan selanjutnya.

Masalah micro sd card rosak secara tiba – tiba memang tidak dapat dijangkakan, kalau nak rosak, ia rosak je tanpa sebarang amaran. Dalam kes saya ini, micro sd card yang terdapat di smartphone yang buat hal dengan memaparkan imej berikut secara tiba2.
repair micro sd card
Sekiranya anda berhadapan dengan situasi di atas, JANGAN FORMAT TERLEBIH DAHULU. Jika tidak, anda akan kehilangan kesemua data berharga yang terdapat di sd card tersebut.

Cara Repair Micro SD Card

Berikut merupakan cara mudah untuk repair micro sd card menggunakan PC atau laptop. Pastikan anda memiliki micro sd card adapter seperti imej di bawah atau lain – lain jenis card reader yang sesuai.



Micro SD Card Adapter

 

Langkah 1

  • Sambungkan micro sd card menerusi card reader slot di PC / laptop

Langkah 2

  • Run Command Prompt di PC / laptop anda ( Start -> Run)
  • Taipkan cmd -> tekan Enter

Langkah 3

  • Di paparan Command Prompt ( Taipkan chkdsk i: /r )
  • Tekan Enter
Command Prompt chkdsk
NOTA : i: merujuk kepada volume directory sd card di PC saya. Pastikan volume directory tersebut ditukar mengikut directory di PC anda.

Langkah 4

  • Tunggu sehingga proses checkdick selesai.
  • Setelah selesai proses checkdick (repair), dan sekiranya anda bernasib baik, micro sd card anda boleh di akses semula tanpa sebarang masalah.
PERHATIAN:
Sebagai langkah keselamatan, jika masalah ini berlaku, ia merupakan salah satu daripada tanda – tanda awal sd card anda akan rosak. Pastikan anda lakukan backup kesemua data yang terdapat di micro sd card ke PC.
Sekiranya langkah di atas tidak berhasil, anda boleh mencuba software berikut untuk melakukan proses recovery :
Dapatkan SD Formatter untuk format sd card.
Diharapkan, perkongsian ini memberikan manfaat kepada pembaca sekalian.



UPDATE: Download ini adalah versi terbaru per tanggal 18 NOVEMBER 2014
Link untuk mendownload Maktabah Syamilah versi official dengan jumlah kitab sekitar 6111 kitab (2GB). Ada 3 jenis installer yaitu yang belum dipecah (direct download serta torrent) dan yang sudah dipecah (direct download). Silakan pilih salah satu sesuai kecepatan koneksi internet yang dimiliki.
Sesuai permintaan pengunjung, berikut ini kami sertakan MD5 checksum dari file-file di atas. MD5 checksum dapat digunakan untuk mengecek apakah file hasil download sudah sama dengan yang kami sediakan sehingga jika file download rusak dapat segera diketahui. Berikut ini link salah satu aplikasi MD5 Checksum yang dapat didownload di Download.com: MD5 & SHA-1 Checksum Utility
  • f4c5d2b324462746fdef7b6f2dba6464 ShamelaLibrary348.7z
  • 815bfc9c9d3867fb013462af87991780 shamelaP.7z.001
  • 43982d3166cef785c5ccd0287934c1fd shamelaP.7z.002
  • c131f10581b8587253f6db2089a77c7e shamelaP.7z.003
  • 8587637a5df6d2cc4f848314d1f421b8 shamelaP.7z.004
  • 9364a4b979b938da3c3d3d97fa24c05c shamelaP.7z.005
  • 807efa51d4e465e96b0aaafb74c9e690 shamelaP.7z.006
  • 1ccc6422b6afee3ba17edcb2ec79b143 shamelaP.7z.007
  • 2644846f8b94c103940e1e2273aa4723 shamelaP.7z.008
  • 51032604ec240776502d93f87c9b60b1 shamelaP.7z.009
  • d7fc7c108293481cec4ca082936f795e shamelaP.7z.010
  • ab962c6cf4979cd113ff6f4d8cac7727 shamelaP.7z.011
  • 043679e9f34b6119b480becb27b98f49 shamelaP.7z.012
  • 0baf413147bfbd053d090e328459b97a shamelaP.7z.013
  • 46dcd8f109a01ef7f6026549c5aa0440 shamelaP.7z.014
  • 93a675ce6717b9a94398df3029927e2c shamelaP.7z.015
  • a203bd04b1250b4628f47db731c81c8d shamelaP.7z.016
  • bebbf578f6ec1ce909fc3fddca3bc4ea shamelaP.7z.017
  • 367745a81675d9e0b9797855d69c34cf shamelaP.7z.018
  • 92b1ce5d0de75ed75d78998c40ddc481 shamelaP.7z.019
  • 4aa9b113ed04c67239770465034ff37c shamelaP.7z.020
  • 231ed95ad603441067a17c87e48c92b1 shamelaP.7z.021
  • bc0776d5269f35f3807d4fa93601806b shamelaP.7z.022
  • 8636135795a002159b3129353261bf56 shamelaP.7z.023
- See more at: http://maktabahsyamilah.com/download/#sthash.A7eZZp3t.dpuf
UPDATE: Download ini adalah versi terbaru per tanggal 18 NOVEMBER 2014
Link untuk mendownload Maktabah Syamilah versi official dengan jumlah kitab sekitar 6111 kitab (2GB). Ada 3 jenis installer yaitu yang belum dipecah (direct download serta torrent) dan yang sudah dipecah (direct download). Silakan pilih salah satu sesuai kecepatan koneksi internet yang dimiliki.
Sesuai permintaan pengunjung, berikut ini kami sertakan MD5 checksum dari file-file di atas. MD5 checksum dapat digunakan untuk mengecek apakah file hasil download sudah sama dengan yang kami sediakan sehingga jika file download rusak dapat segera diketahui. Berikut ini link salah satu aplikasi MD5 Checksum yang dapat didownload di Download.com: MD5 & SHA-1 Checksum Utility
  • f4c5d2b324462746fdef7b6f2dba6464 ShamelaLibrary348.7z
  • 815bfc9c9d3867fb013462af87991780 shamelaP.7z.001
  • 43982d3166cef785c5ccd0287934c1fd shamelaP.7z.002
  • c131f10581b8587253f6db2089a77c7e shamelaP.7z.003
  • 8587637a5df6d2cc4f848314d1f421b8 shamelaP.7z.004
  • 9364a4b979b938da3c3d3d97fa24c05c shamelaP.7z.005
  • 807efa51d4e465e96b0aaafb74c9e690 shamelaP.7z.006
  • 1ccc6422b6afee3ba17edcb2ec79b143 shamelaP.7z.007
  • 2644846f8b94c103940e1e2273aa4723 shamelaP.7z.008
  • 51032604ec240776502d93f87c9b60b1 shamelaP.7z.009
  • d7fc7c108293481cec4ca082936f795e shamelaP.7z.010
  • ab962c6cf4979cd113ff6f4d8cac7727 shamelaP.7z.011
  • 043679e9f34b6119b480becb27b98f49 shamelaP.7z.012
  • 0baf413147bfbd053d090e328459b97a shamelaP.7z.013
  • 46dcd8f109a01ef7f6026549c5aa0440 shamelaP.7z.014
  • 93a675ce6717b9a94398df3029927e2c shamelaP.7z.015
  • a203bd04b1250b4628f47db731c81c8d shamelaP.7z.016
  • bebbf578f6ec1ce909fc3fddca3bc4ea shamelaP.7z.017
  • 367745a81675d9e0b9797855d69c34cf shamelaP.7z.018
  • 92b1ce5d0de75ed75d78998c40ddc481 shamelaP.7z.019
  • 4aa9b113ed04c67239770465034ff37c shamelaP.7z.020
  • 231ed95ad603441067a17c87e48c92b1 shamelaP.7z.021
  • bc0776d5269f35f3807d4fa93601806b shamelaP.7z.022
  • 8636135795a002159b3129353261bf56 shamelaP.7z.023
- See more at: http://maktabahsyamilah.com/download/#sthash.A7eZZp3t.dpuf
UPDATE: Download ini adalah versi terbaru per tanggal 18 NOVEMBER 2014
Link untuk mendownload Maktabah Syamilah versi official dengan jumlah kitab sekitar 6111 kitab (2GB). Ada 3 jenis installer yaitu yang belum dipecah (direct download serta torrent) dan yang sudah dipecah (direct download). Silakan pilih salah satu sesuai kecepatan koneksi internet yang dimiliki.
- See more at: http://maktabahsyamilah.com/download/#sthash.A7eZZp3t.dpuf
UPDATE: Download ini adalah versi terbaru per tanggal 18 NOVEMBER 2014
Link untuk mendownload Maktabah Syamilah versi official dengan jumlah kitab sekitar 6111 kitab (2GB). Ada 3 jenis installer yaitu yang belum dipecah (direct download serta torrent) dan yang sudah dipecah (direct download). Silakan pilih salah satu sesuai kecepatan koneksi internet yang dimiliki.
- See more at: http://maktabahsyamilah.com/download/#sthash.A7eZZp3t.dpuf
Update ini adalah versi terbaru 18 november 2014

Maktbah syamilah terbaru ini mempuyai 6111 kitab dan saiznya ialah 2GB.
Mempuyai 2jenis installer, direct download dan torrent file. sila pilih mengikut kesesuaian anda.


kelik button image di bawah:

Direct download:

or

Download torrent file:
http://adf.ly/1G8oK5



Selamat mencuba......
UPDATE: Download ini adalah versi terbaru per tanggal 18 NOVEMBER 2014
Link untuk mendownload Maktabah Syamilah versi official dengan jumlah kitab sekitar 6111 kitab (2GB). Ada 3 jenis installer yaitu yang belum dipecah (direct download serta torrent) dan yang sudah dipecah (direct download). Silakan pilih salah satu sesuai kecepatan koneksi internet yang dimiliki.
- See more at: http://maktabahsyamilah.com/download/#sthash.A7eZZp3t.dpuf
UPDATE: Download ini adalah versi terbaru per tanggal 18 NOVEMBER 2014
Link untuk mendownload Maktabah Syamilah versi official dengan jumlah kitab sekitar 6111 kitab (2GB). Ada 3 jenis installer yaitu yang belum dipecah (direct download serta torrent) dan yang sudah dipecah (direct download). Silakan pilih salah satu sesuai kecepatan koneksi internet yang dimiliki.
Sesuai permintaan pengunjung, berikut ini kami sertakan MD5 checksum dari file-file di atas. MD5 checksum dapat digunakan untuk mengecek apakah file hasil download sudah sama dengan yang kami sediakan sehingga jika file download rusak dapat segera diketahui. Berikut ini link salah satu aplikasi MD5 Checksum yang dapat didownload di Download.com: MD5 & SHA-1 Checksum Utility
  • f4c5d2b324462746fdef7b6f2dba6464 ShamelaLibrary348.7z
  • 815bfc9c9d3867fb013462af87991780 shamelaP.7z.001
  • 43982d3166cef785c5ccd0287934c1fd shamelaP.7z.002
  • c131f10581b8587253f6db2089a77c7e shamelaP.7z.003
  • 8587637a5df6d2cc4f848314d1f421b8 shamelaP.7z.004
  • 9364a4b979b938da3c3d3d97fa24c05c shamelaP.7z.005
  • 807efa51d4e465e96b0aaafb74c9e690 shamelaP.7z.006
  • 1ccc6422b6afee3ba17edcb2ec79b143 shamelaP.7z.007
  • 2644846f8b94c103940e1e2273aa4723 shamelaP.7z.008
  • 51032604ec240776502d93f87c9b60b1 shamelaP.7z.009
  • d7fc7c108293481cec4ca082936f795e shamelaP.7z.010
  • ab962c6cf4979cd113ff6f4d8cac7727 shamelaP.7z.011
  • 043679e9f34b6119b480becb27b98f49 shamelaP.7z.012
  • 0baf413147bfbd053d090e328459b97a shamelaP.7z.013
  • 46dcd8f109a01ef7f6026549c5aa0440 shamelaP.7z.014
  • 93a675ce6717b9a94398df3029927e2c shamelaP.7z.015
  • a203bd04b1250b4628f47db731c81c8d shamelaP.7z.016
  • bebbf578f6ec1ce909fc3fddca3bc4ea shamelaP.7z.017
  • 367745a81675d9e0b9797855d69c34cf shamelaP.7z.018
  • 92b1ce5d0de75ed75d78998c40ddc481 shamelaP.7z.019
  • 4aa9b113ed04c67239770465034ff37c shamelaP.7z.020
  • 231ed95ad603441067a17c87e48c92b1 shamelaP.7z.021
  • bc0776d5269f35f3807d4fa93601806b shamelaP.7z.022
  • 8636135795a002159b3129353261bf56 shamelaP.7z.023
- See more at: http://maktabahsyamilah.com/download/#sthash.A7eZZp3t.dpuf
UPDATE: Download ini adalah versi terbaru per tanggal 18 NOVEMBER 2014
Link untuk mendownload Maktabah Syamilah versi official dengan jumlah kitab sekitar 6111 kitab (2GB). Ada 3 jenis installer yaitu yang belum dipecah (direct download serta torrent) dan yang sudah dipecah (direct download). Silakan pilih salah satu sesuai kecepatan koneksi internet yang dimiliki.
Sesuai permintaan pengunjung, berikut ini kami sertakan MD5 checksum dari file-file di atas. MD5 checksum dapat digunakan untuk mengecek apakah file hasil download sudah sama dengan yang kami sediakan sehingga jika file download rusak dapat segera diketahui. Berikut ini link salah satu aplikasi MD5 Checksum yang dapat didownload di Download.com: MD5 & SHA-1 Checksum Utility
  • f4c5d2b324462746fdef7b6f2dba6464 ShamelaLibrary348.7z
  • 815bfc9c9d3867fb013462af87991780 shamelaP.7z.001
  • 43982d3166cef785c5ccd0287934c1fd shamelaP.7z.002
  • c131f10581b8587253f6db2089a77c7e shamelaP.7z.003
  • 8587637a5df6d2cc4f848314d1f421b8 shamelaP.7z.004
  • 9364a4b979b938da3c3d3d97fa24c05c shamelaP.7z.005
  • 807efa51d4e465e96b0aaafb74c9e690 shamelaP.7z.006
  • 1ccc6422b6afee3ba17edcb2ec79b143 shamelaP.7z.007
  • 2644846f8b94c103940e1e2273aa4723 shamelaP.7z.008
  • 51032604ec240776502d93f87c9b60b1 shamelaP.7z.009
  • d7fc7c108293481cec4ca082936f795e shamelaP.7z.010
  • ab962c6cf4979cd113ff6f4d8cac7727 shamelaP.7z.011
  • 043679e9f34b6119b480becb27b98f49 shamelaP.7z.012
  • 0baf413147bfbd053d090e328459b97a shamelaP.7z.013
  • 46dcd8f109a01ef7f6026549c5aa0440 shamelaP.7z.014
  • 93a675ce6717b9a94398df3029927e2c shamelaP.7z.015
  • a203bd04b1250b4628f47db731c81c8d shamelaP.7z.016
  • bebbf578f6ec1ce909fc3fddca3bc4ea shamelaP.7z.017
  • 367745a81675d9e0b9797855d69c34cf shamelaP.7z.018
  • 92b1ce5d0de75ed75d78998c40ddc481 shamelaP.7z.019
  • 4aa9b113ed04c67239770465034ff37c shamelaP.7z.020
  • 231ed95ad603441067a17c87e48c92b1 shamelaP.7z.021
  • bc0776d5269f35f3807d4fa93601806b shamelaP.7z.022
  • 8636135795a002159b3129353261bf56 shamelaP.7z.023
- See more at: http://maktabahsyamilah.com/download/#sthash.A7eZZp3t.dpuf
UPDATE: Download ini adalah versi terbaru per tanggal 18 NOVEMBER 2014
Link untuk mendownload Maktabah Syamilah versi official dengan jumlah kitab sekitar 6111 kitab (2GB). Ada 3 jenis installer yaitu yang belum dipecah (direct download serta torrent) dan yang sudah dipecah (direct download). Silakan pilih salah satu sesuai kecepatan koneksi internet yang dimiliki.
Sesuai permintaan pengunjung, berikut ini kami sertakan MD5 checksum dari file-file di atas. MD5 checksum dapat digunakan untuk mengecek apakah file hasil download sudah sama dengan yang kami sediakan sehingga jika file download rusak dapat segera diketahui. Berikut ini link salah satu aplikasi MD5 Checksum yang dapat didownload di Download.com: MD5 & SHA-1 Checksum Utility
  • f4c5d2b324462746fdef7b6f2dba6464 ShamelaLibrary348.7z
  • 815bfc9c9d3867fb013462af87991780 shamelaP.7z.001
  • 43982d3166cef785c5ccd0287934c1fd shamelaP.7z.002
  • c131f10581b8587253f6db2089a77c7e shamelaP.7z.003
  • 8587637a5df6d2cc4f848314d1f421b8 shamelaP.7z.004
  • 9364a4b979b938da3c3d3d97fa24c05c shamelaP.7z.005
  • 807efa51d4e465e96b0aaafb74c9e690 shamelaP.7z.006
  • 1ccc6422b6afee3ba17edcb2ec79b143 shamelaP.7z.007
  • 2644846f8b94c103940e1e2273aa4723 shamelaP.7z.008
  • 51032604ec240776502d93f87c9b60b1 shamelaP.7z.009
  • d7fc7c108293481cec4ca082936f795e shamelaP.7z.010
  • ab962c6cf4979cd113ff6f4d8cac7727 shamelaP.7z.011
  • 043679e9f34b6119b480becb27b98f49 shamelaP.7z.012
  • 0baf413147bfbd053d090e328459b97a shamelaP.7z.013
  • 46dcd8f109a01ef7f6026549c5aa0440 shamelaP.7z.014
  • 93a675ce6717b9a94398df3029927e2c shamelaP.7z.015
  • a203bd04b1250b4628f47db731c81c8d shamelaP.7z.016
  • bebbf578f6ec1ce909fc3fddca3bc4ea shamelaP.7z.017
  • 367745a81675d9e0b9797855d69c34cf shamelaP.7z.018
  • 92b1ce5d0de75ed75d78998c40ddc481 shamelaP.7z.019
  • 4aa9b113ed04c67239770465034ff37c shamelaP.7z.020
  • 231ed95ad603441067a17c87e48c92b1 shamelaP.7z.021
  • bc0776d5269f35f3807d4fa93601806b shamelaP.7z.022
  • 8636135795a002159b3129353261bf56 shamelaP.7z.023
- See more at: http://maktabahsyamilah.com/download/#sthash.A7eZZp3t.dpuf

Sunday, 29 March 2015

Assalamualaikum....
TANAH LOT UNTUK DIJUAL
Tanah Lot Banglo Bukit Kapas, Kuala Nerus, Kuala Terengganu.


Tempat ini berhampiran dengan
Airport tambahan (Busu Tiga).
 Disebelah Timur dan berhampiran dengan jalan kelantan.
Disebelah Barat iaitu berdekatan dengan Kg Padang Air.
Tanah berada ditempat tinggi/ atas bukit yang telah diratakan.
Harga RM110,000 dan boleh dirunding.
Sesiapa yang berminat boleh berhubung dengan
 Ustaz Ismail Mamat
No. talefon : 0199124459.
 

Berat 66.com . .!!!!!!! Copyright © 2012 Fast Loading -- Powered by Blogger